Tajcsicsuán gyakorlatokra alapozott önismereti csoportot indítok

Első, ingyenes alkalom célja az ismerkedés a módszerrel, egymással!

2022 október 26.-án 8 órakor kezdődik! 

Előtte 20 perccel már lehet érkezni, regisztrálni, kérlek, érkezz pontosan!

A csoport a hunyuan csikung (Qigong) és tajcsicsuán (taijiquan) évezredes bölcsességére, gyakorlataira épül fel. Célom, hogy a résztvevők a testi-lelki-szellemi önreflexióra való képességük fejlesztésével egy magasabban integrált, természetesebb, teljesebb életet élhessenek.

Fókuszba teszünk olyan általános fogalmakat, mint az egyensúly, a saját „közepünk” megtalálása és megtartása, az állandóság a változásban… és még sorolhatnám azokat a mentális és részben spirituális tényezőket, amelyek az életünk, a mindennapos kapcsolódásaink számára alapvetőek. A helyes tajcsicsuán gyakorlás lehetővé teszi, hogy ezekkel az elvont fogalmakkal a saját testeden keresztüli tapasztalás szintjén találkozz és dolgozz tovább saját magad és a környezeted javára. Ez a tanulási forma megfelel a legősibb, már a csecsemő korban elinduló, leghatékonyabb tapasztalati tanulásnak, amely a ma emberétől sajnos oly messzire került már, de türelemmel, kitartással előhívható, visszahozható. Ha ez sikerül, akkor – ahogy a kínaiak mondják – a gyakorló „átjutott egy kapun”, és egy új világ nyílik meg előtte…

A csoportfolyamatot 30 alkalomra tervezem, október végi kezdéssel kb. május végéig. Ha a tagokban erre lesz igény, a csoport egy magasabb szinten tovább folytatódhat majd.

Időpont: szerda reggelenként 8-9:30 közt, 90 perces alkalmak.

Helyszín: Balett Akadémia egyik barátságos gyakorlóterme. A terem október közepétől a rendelkezésünkre áll! 8 fővel már el is kezdhetjük a gyakorlást, de a létszám maximum 14 főben limitált!

Kik jelentkezzenek?

  • Érdeklődő, fejlődni vágyó emberek, akik a fejlődés új útjait keresik.
  • Akik a testükön keresztül lélektani és spirituális szinten az egész lényükkel szeretnének jobb viszonyt kialakítani.
  • Akiknek a fiatalságot jelentő hajlékonyságuk, rugalmasságuk megőrzése is fontos.
  • Akik a csoport egymást erősítő folyamataihoz szívesen csatlakoznának.

2002-ben kezdtem tajcsicsuánt gyakorolni Han Kuiyuan nagymester követésével, akinek azóta egyik belső tanítványa lettem, és megtisztelt a bizalmával, amikor oktatási feladatokat is rám bízott.  Hét éve tartok hasonló kurzusokat segítő szakembereknek, de most először a résztvevők körét teljesen nyitottá teszem. Bárki jöhet, aki ebben az önismereti munkában fejlődni szeretne, és aki vállalja a gyakorlás felé való elköteleződést. Változás ugyanis csakis a rendszeres, két óra közötti önálló gyakorlástól várható – de így van ez mindennel, akár nyelvtanulás, akár bármillyen tanfolyamról is legyen szó. A tradícionális kínai felfogás a tanítvány felelőségét hangsúlyozza a saját fejlődése érdekében tett erőfeszítések révén.

Költségek: 5000 Ft/alkalom. Az első óra ingyenes tapasztalási folyamat, elköteleződést csak a további részvétel kíván. Ettől kezdve az aktuális hónap előre kifizetendő.

Felszerelés: kényelmes ruha, teremcipő (esetleg mezítláb, de ezt hűvösebb időjáráskor nem ajánlanám!) 

A jelentkezéskor rövid bemutatkozást, a motiváció leírását, és az egészségi állapotra vonatkozó rövid összefoglalót kérek! Fontos, hogy bármely egészségügyi problémáról azonnal tudomást szerezzek, mert a gyakorlás módját ez jelentősen befolyásolhatja. Természetesen az ilyen esetekben maximálisan vonatkozik rám a diszkréció, a titoktartási kötelezettség!

Addig is bármely részlet tekintetében várom a kérdéseket, amiket a legegyszerűbben IDE kattintva lehet küldeni közvetlenül nekem!
Kérlek, amennyiben e levélben foglaltakkal egyetértesz, add tovább ismerőseidnek a hírt! Rólam és a tajcsicsuánról itt a honlapomon kapsz több információt.

Üdvözlettel:
Ormay István