Új csoport 2019 09-től!

Taijiquan (tai chi chuan) tanfolyamot szervezek a segítő foglalkozásban dolgozó gyakorló orvosok, pszichológusok, pedagógusok, szupervízorok, szakápolók, gyógytornászok részére!

Azokat a segítő foglalkozást gyakorló kollégákat várom, akik mélyebb érdeklődéssel fordulnak a taijiquan gyógyító és személyiségformáló aspektusa felé, és majdan a munkájukban is hasznosítanák a tapasztalataikat.

 

Célkitűzések

A tanfolyam közvetlen célja a gyakorló testi-lelki egészségének megóvása mellett az önismeret, pontosabban az önreflektivitás és a másokhoz való kapcsolódni tudás képességeinek a fejlesztése. Tapasztalataink szerint e képességek fejlesztése a segítő foglalkozás gyakorlását is könnyebbé, hatékonyabbá teheti.

Távlati célként, egy műhelymunka keretében közösen keressük majd azt, hogy a taijiquan tapasztalati anyagát miként lehet a gyógyító és fejlesztő munkában közvetlenül is hasznosítani.

 

A tanfolyam felépítése

A tanfolyam első blokkja 2019 szeptember elejétől 2019 december elejéig tart, és célja a 24 lépéses chen hunyuan stílusú formagyakorlat megtanulása. Ezen kívül a chen stílus alapjait és a hunyuan qigong (csikung) 12 gyakorlatát is tanítom.

A második blokkot 2020-januárjától a tanultak elmélyítésével és a 48 lépéses chen hunyuan formagyakorlat tanulásával folytatjuk. Heti 1 edzéssel ennek a szakasznak a hossza minimum egy, de inkább másfél év. E szakaszban a rendszeres otthoni gyakorlás még fontosabb. Az edzések ugyanis az új anyag tanulására, a hibák korrekciójára valók, de a begyakorlás otthoni munkát igényel. Ez a követelmény valójában nem is annyira nehéz feladat, mivel „tajcsizni“ igen kellemes, továbbá 3 hónap után már kifejezetten érezni lehet a gyakorlatok jótékony hatásait is. A formagyakorlatban elért haladás függvényében fokozatosan a páros gyakorlatok („lökő kezek“) alapjait is tanítom majd.

A harmadik blokk a 48 lépéses forma befejezése után kezdődhet, és a lökő kezek gyakorlás elmélyítésével folytatódik. A csoporttal való megegyezéstől teszem függővé, hogy ezzel párhuzamosan milyen irányba haladjunk tovább: az eddig tanult formák finomításánál időzzünk, vagy a tradicionális gyakorlatsorok (83 és 71 lépéses formák, kard) felé induljunk el.

BEMUTATÓ GYAKORLÁS

Időpont: szeptember elején

A bemutatón és az ezt követő első gyakorláson való részvétel ingyenes!

A további órákon való részvétel első körben a 24 lépéses (tehát 2020 január elejéig) szóló, majd a 48 lépéses formagyakorlat végéig tartó elköteleződéssel lehetséges.
A csoporthoz csatlakozni legkésőbb a 6-ik alkalomig lehet!


Gyakorlati tudnivalók

Időpont: az edzések ideje csütörtökönként 8-9:30 – ig.

Helyszín: a Felkelő Nap Háza Stúdióban (Budapest VIII. Rákóczi út 36)

A tanfolyam díja 2019 szeptembertől: 4000 Ft/ alkalom (90 perc).

Létszám: minimum 13, maximum 20 fő.

Jelentkezéseket az andrea.duba@konzultacio.hu címre küldjétek, írjatok pár szót magatokról, a motivációtokról is.

A gyakorlóknak lehetőségük lesz csatlakozni a Magyarországi Chen Stílusú Taijiquan Egyesülethez, és ekkor részt vehetnek Han Kuiyuan chen stíulsú 19-ik generációs Nagymester által vezetett nyári edzőtáborokon és egyéb rendezvényeken is.

További információk a honlapon, különösen itt: https://taichipszichoterapia.hu/csoportok/

Kérdésekkel legegyszerűbben ide kattintva fordulhattok hozzám!

Kérem, hogy ha fontosnak tartod ezt a kezdeményezésem, az alábbi ikonok segítségével oszd meg közösségi oldalakon is!

Megszakítás